دستور تهیه غذای ایرانی:
امروزه با گسترش فرهنگ غربی در بین مردم ایران به مرور زمان شاهد تغییر فرهنگ غذایی ایرانی می باشیم که این خطری بزرگ برای فرهنگ و تاریخ و تمدن ایرانی به حساب می آید.
یکی از روش هایی که میتوان به حذف فرهنگ ایرانی کمک کند حفظ فرهنگ غذایی ایرانی اسلامی می باشد،مردم هر منطقه از ایران با توجه به شرایط اقلیمی آن مکنطقه غذاهای خاصی دارند که برای در امان موندن از سرمای شدید یا گرما شدید استفاده می شود که باعث ایمن شدن بدن در مقابل این شرایط اب و هوایی می باشد.
آشپزی ایرانی بر پایه طب سنتی
ایرانیها آشپزهای قابلی هستند. تنوع غذاییشان بالاست و از با ارزشترین مواد غذایی و سالمترینشان برای پختن خوراک سنتی استفاده میکنند. در مکتب طب سنتی ایرانی که بخشی از فرهنگ غذایی ایرانیان به شمار میرود، همه خوردنیها از نظر طبیعت به 4 دسته مرطوب، خشک، گرم و سرد تقسیم میشوند. بر همین اساس ایرانیان اعتقاد دارند در مصرف موادغذایی گوناگون باید تعادل را رعایت کنند. در غیر این صورت جسم و روح، دچار ناخوشی و بیماری میشود.
مصلح چیست
به مواد غذایی که طبع همدیگر را متعادل میکنند، مُصلِح (تعدیل کننده) میگویند. این نکته در فرهنگ غذایی ایرانیان اهمیت زیادی دارد و غذاهای سنتی از دیرباز تاکنون با مصلح با تعدیلگر خودشان مصرف میشوند. به عنوان مثال در مکتب طب سنتی ایرانی، برنج طبع سرد دارد و سبزیجاتی مانند نعناع، تره، ترخون و ریحان و . طبعشان گرم است. از اینرو سبد سبزی خوردن که شامل چندین نوع متفاوت سبزی با طبع گرم است، اغلب روی سفره ایرانی ها دیده میشود و به بخش جدایی ناپذیری از فرهنگ غذایی ایرانیان تبدیل شده است.
خوشمزه ترین مزه ها ایرانی ,فرهنگ ,غذایی ,سنتی ,ایرانیان ,غذاهای ,فرهنگ غذایی ,غذایی ایرانیان ,غذایی ایرانی ,مواد غذایی ,فرهنگ غذایی ایرانیان ,فرهنگ غذایی ایرانی منبع
درباره این سایت